מטרות המגמה:
המטרות המרכזיות של המגמה הן למידת התיאטרון ככלי ביטוי לתהליכים העוברים על התלמידים והן כלי לפיתוח אישי, הכשרת צרכני תיאטרון, פיתוח של יצירתיות בתחום, חשיבה יצירתית, ועומק בתחום. בנוסף- דגש על פיתוח ורכישת מיומנויות אישיות כמו עבודת צוות, יכולת ניסוח בכתב ובעל-פה, עמידה מול קהל, יצירתיות, התמדה, יכולת אלתור, הקשבה, אחריות ועוד…
תוכנית הלימודים: י'- יב':
מגמת התיאטרון מורכבת מלימוד מעשי, עיוני ומצפייה בהצגות.
הלימודים במגמה הינם בהיקף של 5 יחידות לימוד.
50%- בחינה חיצונית מעשית- הפקה (י״ב)- משחק, בימוי, הפקה ויצירה ועבודת חקר אישית.
30%- הערכה חלופית בית-ספרית
20%- בחינת בגרות עיונית פנימית מפוקחת- נכתבת ונבדקת ע״י רכזת המגמה.
בתחום המעשי נלמד לשכלל את יכולת הביטוי האישי כמו למשל: ערנות חושית, פיתוח הקול, פיתוח הגוף ככלי הבעה, פיתוח יכולת האלתור והביטוי הרגשי. כמו כן, ניתן דגש על עבודת צוות ושיתוף פעולה. הקבוצה עוברת תהליכים משמעותיים, המאפשרים לה להפוך ולהיות סביבת עבודה שמהווה "מעבדת" תיאטרון שבה אפשר ליצור, וללמוד.
בתחום העיוני נלמד את שפת התיאטרון- קריאה וניתוח של מחזות, תולדות התיאטרון וחשיבותו בתרבות כראי של החברה, ז'אנרים שונים בתיאטרון, תיאוריות של בימוי ומשחק, נלמד על התיאטרון הישראלי וכיצד הוא משקף קונפליקטים בחברה הישראלית.
צפייה: תלמידים שילמדו במגמה, יצפו בכ-15 הצגות בתיאטרון לאורך שלושת שנות הלימודים, ההצגות משמשות אותנו ככלי להבנות מדיום התיאטרון ולניתוח.
חשוב לדעת:
- לימודי התיאטרון הינם לימודים חווייתיים, עשירים, מגוונים ורציניים.
- מגמת התיאטרון אינה מיועדת רק למי שרוצה להיות שחקן. עולם התיאטרון רחב ומורכב מתחומי עניין שונים על הבמה ומאחורי הקלעים.
- התיאטרון הוא מקצוע מורחב המקנה לבוגריו 20 נקודות בונוס בשכלול הממוצע של תעודת הבגרות.
לסיכום,
אין ספק שתלמידים במגמת התיאטרון יעברו תהליך משמעותי, ירכשו כלים מעשיים, ועיוניים, יתנסו בעבודת צוות, יתנסו בפיתוח יכולות היצירה, ויזכו בתוספת מעשירה וחווייתית ללימודי התיכון.
אני מזמינה אתכם להצטרף למשפחת התיאטרון, תחום המשלב בין אנשים לבין אומנות.
דרישות קבלה: סדנת משחק קבוצתית וראיון אישי.